Het Smartlab heeft een 3d-print gemaakt van een Chinees pagode-beeld voor de tentoonstelling ‘Laag voor laag’ in het nieuwe stadhuis van de gemeente Deventer . Het beeldje is opgegraven op de locatie waar nu het nieuwe stadhuis is verrezen. Een uniek vondst waarvan er in de wereld maar acht bekend zijn.

In opdracht van gemeente Deventer heeft Deventer Verhaal samen met Archeologie Deventer een expositie gerealiseerd in de voorste ruimte van het nieuwe Stadhuis: Laag voor Laag.

De expositie laat de lange geschiedenis van deze plek zien waarvan de bouw van het Stadhuiskwartier het voorlopig laatste hoofdstuk is. De locatie was al in de prehistorie in gebruik en vormt al 1200 jaar een centraal punt in de stad. In ieder geval vanaf de 13de eeuw zetelde hier het stedelijk bestuur. Deze bijzondere geschiedenis verklaart mede de keuze voor deze locatie.De expositie geeft een overzicht van het archeologisch onderzoek dat op de plek van het nieuwe stadhuis is uitgevoerd. Daarnaast is er ruimte voor de de architectuur, kunst en duurzaamheid van het nieuwe gebouw. Meer informatie vindt u op www.deventerstadhuiskwartier.nl/

De tentoonstelling is vanaf 12 maart 2016 vrij te bezoeken tijdens openingsuren van het stadhuis.