Zaterdag 24 december zijn we voor het laatst geopend op de huidige locatie in het Havenkwartier. In februari openen we op maar liefst twee nieuwe plekken in Deventer!

Smartlab Deventer is één van de bijna 40 fablabs die ons land rijk is en onderdeel van een wereldwijd netwerk van 350 fablabs. Een fablab is een innovatieve, digitale, open source werkplaats waar uitvinders, studenten, scholieren, hobbyisten, ontwerpers, kunstenaars en ondernemers gebruik kunnen maken van een aantal geavanceerde apparaten zoals een lasersnijder, vinylplotter, vinylrecorder en 3d-printers.

Kunstenlab heeft in 2014 het initiatief genomen een fablab op te richten. Nu is de tijd gekomen dat het Smartlab als zelfstandige stichting verder gaat. Er zijn twee nieuwe partners gevonden die daarin een rol zullen spelen, waardoor het Smartlab nog zichtbaarder wordt en een betere werkplaats ter beschikking heeft. We zijn nog bezig met de laatste details, daarom houden we nog even geheim wie deze partners zijn en op welke locaties het Smartlab zal heropenen.

Nieuwsgierig? Houd onze website en Facebook goed in de gaten!