Het Smartlab blijft de hele zomer open voor jou! Speciaal voor in de zomervakantie heeft het Smartlab een paar slimme, uitdagende en vooral hele leuke workshops waarbij je met de lasersnijder of 3D-printer super mooie dingen kunt maken! Meld je gauw aan!

 

Workshop 3D bolmonstertjes maken

Creëer je eigen bolmonstertje! In deze workshop leer je werken met het gratis 3D-ontwerpprogramma Tinkercad en ontwerp je je eigen monstertje wat geprint wordt met de 3D-printer. Wees lekker creatief en maak er een mooi, schattig, eng of lelijk bolmonstertje van.

Datum: zaterdag 16 juli van 10.00 t/m 11.30 uur
Aantal personen: 5 – 10
Van 8 t/m 12 jaar
Kosten: € 22,50 p.p.

DSC_0453

 

Workshop Sleutelhanger

Ben je wel eens je sleutelbos kwijt? Als je sleutelhanger jouw voornaam draagt, dan heb je meer kans dat iemand de bos bij jou terugbezorgd! In deze workshop leer je stap voor stap hoe je zo’n sleutelhanger maakt met de lasersnijder. In plaats van een sleutelhanger kan er ook een hanger voor aan een ketting gemaakt worden.

Datum: donderdag 21 juli van 10.00 t/m 11.30 uur
Aantal personen: 5-12
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Kosten: € 17,50 p.p.

Sleuterhanger afb 2

 

Workshop Techniki

Van een heleboel oud elektrisch speelgoed ga je zelf iets nieuws maken. Eerst halen we het uit elkaar, en van de onderdelen, batterijhouders, motortjes, lampjes, wielen en propellers kan je zo weer iets nieuws maken. Een autootje, een windmolentje of vuurtoren, een alarm voor op je kamer; wat ga jij doen?

Datum: vrijdag 29 juli van 10.00 t/m 11.30 uur
Aantal personen: minimaal 6
Leeftijd: 7 tot 12 jaar
Kosten: € 17,50- per p.p.

DSC_5991

 

Workshop Techniki: Windmolen

Maak je eigen houten windmolentje met motortje en batterij. We gaan alle houten onderdelen uitsnijden met de lasersnijder, daarna kun je hem helemaal zelf in elkaar zetten en soldeer je de snoertjes aan de motor en de batterijhouder.

Datum: Zaterdag 6 augustus van 10.00 t/m 11.30 uur
Aantal personen: minimaal 6
Leeftijd: 7 tot 12 jaar
Kosten: € 17,50 p.p.

windmolentje

 

Workshop: maak een nachtlampje of een mooi verlicht lijstje 

Je bewerkt je zelf uitgekozen afbeelding in ontwerpprogramma waarnaar je de afbeelding kunt uitsnijden met de lasersnijder in hout of acrylaat. Je zet het lichtbakje zelf in elkaar en je soldeert de snoertjes aan de batterijhouder.

Datum: donderdag 11 augustus 10-11.30 uur
Aantal personen: minimaal 6
Leeftijd: vanaf 10 jaar
Kosten: € 17,50- per p.p.

IMG_2716

 

Workshop Techniki: Beestjes!!!!

Maak een kruipend of lopend beestje of misschien lukt het zelfs om hem te laten vliegen! We gaan alle houten onderdelen uitsnijden met de lasersnijder, daarna kun je hem helemaal zelf in elkaar zetten en soldeer je de snoertjes aan de motor en de batterijhouder.

Datum: vrijdag 19 augustus van 10.00 t/m 11.30 uur
Aantal personen: minimaal 6
Leeftijd: 7 tot 12 jaar
Kosten: € 22,50 per p.p.

workshop beestjes afb 1

 

Aanmelden Zomerworkshop Smartlab
Aanmelden minimaal 3 werkdagen voor aanvang van de betreffende workshop via info@smartlabdeventer.nl o.v.v. naam en datum workshop (kijk voor de cursusdata hierboven) en aantal personen. Bij voldoende deelname gaat de workshop door.